Trio kajsija-stiko

autor: happy Medena kuhinja Нема коментара на Trio kajsija-stiko

Ekstremne temperature zahtevaju ekstremne mere! Ne može brže – jednostavnije – a bogami ni ukusnije! Zbog vanrednog stanja ne bismo više dužili nego hitro prelazimo na recepturu kako bismo lakše podneli ovu visoku temperaturu!

SASTOJCI:

(4 porcije)

  • Slatka pavlaka 400 ml
  • Kajsije 400 g
  • Happy Honey kajsija 100 g

POSTUPAK:

  1. A kukali ste da vam je hladno? Da je sneg dosadan? A sad? Šta je sad? Ni sad ne valja… Jaooo. OK niste kukali, ja jesam. Eto, priznajem. Kao malo iskupljenje šaljem vam snežno beli receptić, ni više ni manje.
  2. Znam da sam rekla da će ovo biti ekspresno zbog vanredne situacije, ali šta ću kad volim da ćaskam sa vama… Evo držim fokus, obećavam, pre nego što iz vanredne situacije pređemo u vanredno stanje.
  3. Dakle, treća sreća, znam da već prevrćete očima i pitate se hoću li preći na stvar. Hoću, istinu sam rekla na početku, zaista brzo ću vam reći tajnu, kao po obećanju. Pošto ja zaista, ali stvarno, ne volim laganje.
  4. Kajsije izblendamo, sjedinimo sa Happy Honey kajsijom i slatkom pavlakom i sve mutimo 10ak minuta. Eto to je to. Ali morala sam da imam bar par koraka u pripremi, radi forme, radi reda. Šta ste drugo očekivali od jedne Tanje?

SUD NUTRICIONISTE:

Kvalitetni sastojci uslovljavaju zdravu poslasticu; međutim, zbog visokog sadržaja masti ova poslastica ima i nešto višu kalorijsku vrednost, te ili vodite računa o veličini porcije, ili umesto slatke pavlake koristite grčki jogurt ili mladi neslani sir.

Energetska vrednost 1 porcije: 450 kcal

Pratimo se i na Instagramu!

Za još srećno-zdravih recepata! 🙂

 

  • Podeli sa prijateljima: