Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

autor: Marko Mijajlović Magazin Нема коментара на Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

Oprez! Ovo su reči pčelara… “On je opijen lepotom i mistikom života pčela i on non stop dosađuje svojim prijateljima, porodici, poslovnim partnerima, neprestano pričajući o pčelama i o njihovim proizvodima.” Ipak, baš ovo može biti način da saznate zanimljive činjenice o pčelama i našoj ljubavi prema proizvodu koji Vam predstavljamo…

Malo poznate činjenice o pčelama

Da li ste znali da mlade pčele ne znaju kako se pravi med? Kada dođe vreme, mlade pčele sve nauče od starijih i iskusnijih pčela unutar svoje zajednice.

U suštini, sam opstanak pčelinjeg društva direktno zavisi od kvaliteta razmene i obrade informacija stečenih iskustvom života i rada same zajednice.

Ali lako je pčelama, imale su samo 180.000.000 godina evolucije da usavrše to, i da proizvedu finalni proizvod možda i najveće hranljive vrednosti za čoveka koji se konzumira unepromenjenom obliku, bez ikakve dorade baš onako kako su nam te pčele servirale.

Od 20.000 poznatih vrsta pčela, samo desetak proizvodi i skladišti med. Sve te medonosne pčele proizvode dobar i zdrav med.

Zašto je Happy Honey dobar med?

Loš med nastaje neadekvatnom obradom tokom industrijskog procesa (zagrevanjem) ili primenom pogrešnih mera od strane samog pčelara, tako da vas molim- ne krivite pčele.

Zagrevanjem med gubi pregršt hranjljivih sastojaka i njegova prirodna svojstva, ali dosta je lakši za pakovanje i sam rad kada je med zagrejan, pa  upravo ovo predstavlja i glavnu zamku industrijske obrade meda.

“Znamo tajnu…”

Ovaj „problem“ najbolje znaju zaposleni u našem partnerskom pogonu u Kragujevcu. Verujte mi, diže im se kosa na glavi pri pomenu na obradu Happy Honey meda jer je svako zagrevanje i menjanje izvornog oblika meda nedopustivo .Ali sve bude ipak na kraju OK, kada svojim izuzetnim trudom i radom dočekaju kraj procesa pakovanja i sami se prepuste konzumiranju neodoljivih ukusa Happy Honey meda.

Uhh, izvinite, ja opet samo o pčelama i medu! Dobro, pčelar sam, kao što sam i naglasio na početku. Istrpite još malo…

Mi smo ipak poslušali pčelice i spakovali smo med u teglice u svom najčistijem, sirovom oblikubez zagrevanjafiltriranja polenabez veštačkih dodataka, baš onako kako su nam i pčele šapnule kada su nam odavale svoju tajnu.

Takođe smo u dogovoru sa pčelama i prirodom u tako sirovi med dodali najkvalitetnije liofilizovano voće i organske dodatke da bi tako ukusnu stvar kao što je med učinili još ukusnijom, ali bez kompromisa po pitanju kvaliteta, poštujući dogovor koji imamo sa pčelama i prirodom. Jer zamislite samo šta bi se desilo nama ljudima ako bi naljutili i izneverili pčele i prirodu.

  • Podeli sa prijateljima: