Medena torta sa maslinovim uljem i kajsijama

autor: happy Medena kuhinja No Comments on Medena torta sa maslinovim uljem i kajsijama

Happy Honey predstavlja medenu tortu sa maslinovim uljem i kajsijama. Za ovu poslasticu potrebno je koristiti devičansko maslinovo ulje, kako bi se dobila kora koja je u isto vreme lagana, ali ima privlačnu teksturu. U šlag nije preporučljivo stavljati šećer, budući da se preko nalazi neodoljivi sirovi med sa kajsijama. Za samo sat vremena možete obradovati najmilije dezertom, koji je zbog sirovog meda i zdrav i ukusan.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 3/4 šolje braon šećera
  • 2/3 šolje devičanskog maslinovog ulja
  • 1/3 šolje istopljenog putera
  • 1 limun (izrendana kora i sok)
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 3/4 kašičice soli
  • Sirov med i kajsija
  • Šlag

Priprema

Pre svega zagrejte rernu na 150°C. Premažite kalup za kolače tankim slojem putera. Izmiksajte jaja i šećer koristeći veliku brzinu na mikseru, sve dok se jaja ne zgusnu i postanu svetlozuta, otprilike tri minuta. Zatim, dodajte devičansko maslinovo ulje i istopljeni puter u smesu i nastavite da mešate. Nakon par minuta, dodajte i limunovu koricu i sok. U posebnoj šerpici promešajte brašno, prašak za pecivo i so. Postepeno ubacujte sadržaj ove šerpice u onu sa jajima i nastavite da mešate mikserom dok se sastojci u potpunosti ne uklope. Potom prebacite mešavinu u kalup. Znaćete da je kora gotova kada postane svetlobraon boje. Nakon 40do45min je potrebno izvaditi koru i ohladiti je. Nakon 15ak minuta možete skinuti kalup.

Vaša torta je skoro gotova, potrebno je samo da stavite preko šlag i naravno sve to prelijete Happy Honey sirovim medom sa kajsijom.

  • Podeli sa prijateljima: