AAPĆIHAAaaa! Edan ćumpiv! Ili Happy Honey drim tim

autor: happy Magazin Нема коментара на AAPĆIHAAaaa! Edan ćumpiv! Ili Happy Honey drim tim

Svi znamo da je med visokovredna namirnica izuzetnog sastava i svojstava.  Med se u narodnoj medicini preporučuje kao sredstvo protiv kašlja, opekotina, zapušenog nosa, zapaljenja sinusa, visoke temperature i nesanice. Najranija upotreba meda u medicini zabeležena je na sumerskim glinenim pločicama – 30% njihovih recepata uključivalo je med. Stari Egipćani koristili su ga redovno u medicinske svrhe, praveći obloge za rane, opekotine ili smrzotine.

Što se tiče njegovog drugara, đumbirka, i on se može pohvaliti pozamašnim stažom u narodnoj medicini. Koristi se za lečenje već 5000 godina! (Ako tepamo đumbirku onda je sasvim prikladno da i med bude mediša).

Mediša, dakle, poseduje antibakterijska, antioksidativna, antimikrobna i imunostimulatorna svojstva. No, treba uvek podvući da se svako od ovih magičnih svojstava smanjuje ili potpuno gubi zagrevanjem! E zato ono „sirov“ čini razliku!

Đumbirko obiluje mineralima, pre svega kalijumom, bakrom, magnezijumom i manganom, ali i vitaminom C i vitaminima B grupe. Poseduje moć ubrzanja metabolizma, rešavanja problema sa probavom, mučninom, visokim holesterolom… Ali, ono o čemu ćemo mi danas govoriti jeste njegova magična moć u borbi protiv prehlada, kašlja, bolova u grlu, respiratornih infekcija (zvaćemo ih dosade).

Mediša, upoznajte đumbirka

Iako se, kada govorimo o borbi sa dosadama,  pojedinačno dejstvo mediše te đumbirka nikako ne dovodi u pitanje, kombinacija ove dve fantastične visokovredne namirnice je ta koja čini čuda!

Kada našem antimikrobnom, antibakterijskom, antioksidativnom, imunostimulatornom, sirovom mediši dodamo antiseptičnog, detoksikacionog, očaravajućeg đumbirka rađa se ljubav na prvi pogled i nastaje par kome nema ravnog, pravi drim tim!

Bolje sprečiti nego lečiti!

  • Svako jutro uzmite punu kašiku Happy Honey đumbira, nakon tople vode sa malo limuna: ovo je odličan način da probudite svoj organizam, date mu brzo dostupnu energiju za početak dana i dnevnu dozu zaštite od dosada!
  • Svako veče razmutite kašiku Happy Honey đumbira I malo limuna u mlakom (nikako vrućem) čaju od nane (ili drugom biljnom čaju po izboru, s tim da u večernjim satima želimo da izbegnemo zeleni, crni I slične čajeve bogate kofeinom). Ova kombinacija će umiriti Vaš stomak, pomoći varenje, tako da možete lako i bezbrižno utonuti u san, a veoooma je ukusna (ja uzmem još jednu kašiku iz teglice…psssst…. pošto razume se, bolje pojačati zaštitu, što je sigurno – sigurno!)

Ipak su Vas uhvatile dosade?

  • Ponavljajte gore navedeno. Opet I opet I još jednom posle toga.
  • Bilo kada u toku dana uzmite kašiku Happy Honey đumbira, polako otapajte u ustima (mmmmm….) i ne pijte tečnost neposredno nakon toga. Na taj način grlo ostaje obloženo ovim čarobnim spojem i bolovi se znatno smanjuju, a promuklost nestaje i voala vraća Vam se Vaš voljeni glas!

Ovo je bila kratka, ali slatka preporuka –  naš isprobani I dokazani predlog, kako da stanete na kraj učestalim respiratornim infekcijama i ojačate svoj imuni odgovor. Naravno, ovo je samo jedna od magičnih moći našeg Happy honey đumbira, te će o njemu dakako još biti reči! No, kako smo ušli u period vladanja gore navedenih dosada verujem da će Vam ovih par jednostavnih saveta značiti, a ukoliko oni postanu deo Vaše svakodnevne rutine, obećavam, rezultat neće izostati!

Lepo je Hipokrat rekao „Svaka hrana može biti i lek.“ Mora da je i on imao svog medišu i đumbirka. Sreća, te mi danas svi imamo Happy Honey đumbir pa nam ostaje samo da zaronimo kašikom.

Nadam se da je i Vama upala kašika u med?

Pratimo se i na Instagramu!

Mnooogo srećnih slika… 😀

 

 

  • Podeli sa prijateljima: