Integralne krofne iz rerne

autor: happy Medena kuhinja Нема коментара на Integralne krofne iz rerne

Sastojci:

  • 50 gr mekog pšeničnog brašna (tip 400)
  • 120 gr ječmenog brašna
  • 30 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 50 ml mlakog mleka
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 75 ml jogurta
  • 30 gr maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 kafena kašika cimeta
  • Happy Honey sirov med

Postupak:

Kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti malo da odstoji. U jednoj posudi pomesati sve vrste brašna, istopljeni maslac, so, cimet. U drugoj posudi penasto umutiti jaje, jogurt, kvasac s mlekom. Sjediniti mase i umesiti glatko testo (ovde će vam možda zatrebati još malo brašna).  Rastanjiti testo oklagijom na 1 cm debljine, vaditi casom ili modlom, redjati u pleh blago podmazan uljem (ili obložen papirom za pečenje) premazati umućenim jajetom sa prstohvatom cimeta i pustiti malo da  naraste, bar 20-tak minuta. Krofne peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Vodite računa da se ne prepeku, jer neće biti mekane. 🙂

Posluženje:

Služiti uz Happy Honey sirov med kako bi bile još ukusnije! Možete ih puniti medom ili jednostavno namazati med na njih. Prijatno!

  • Podeli sa prijateljima: