Srećna šargarepa

autor: happy Medena kuhinja Нема коментара на Srećna šargarepa

U susret Uskrsu – i šargarepa se počastila Happy Honey đumbirom! Neka, zaslužila je… ovakvoj joj ni jedan zeka odoleo ne bi, a nećete ni Vi!

SASTOJCI:

(2 porcije)

  • 300 g šargarepe
  • Maslinovo ulje
  • Morska so
  • Peršun
  • Kari
  • Happy Honey đumbir

 

  1. Slatku malu šargarepicu stavljamo pravac na kupanjac; te je pretvorimo u šš (šargarepicine štapiće).
  2. Šš idu na sunčanje – te ih, logično, premažemo maslinovim uljem, dok morski talasi ostavljaju tragove morske soli po njima.
  3. Dok leže bezbrižno na plaži, nađe se tu i neka alga (to će nama biti peršun).
  4. Nakon dooobrog sunčanja (15 – ak minuta u rerni) dodajemo kari i Happy Honey đumbir – svaki šš fino obložimo sa svih strana.
  5. Vratimo šš u isključenu rernu na još par minuta.
  6. Happy-jatno!

 

Sud nutricioniste:

Zdrav obrok, bogat mineralnim materijama i vitaminima. Dobar prilog uz belo meso ili pak neki rižoto (pogodan za vreme posta).

 

Energetska vrednost za 1 porciju: 170 kcal

Pratimo se i na Instagramu!

Mnogo srećnih recepata 😀

  • Podeli sa prijateljima: